Skip to main content

netwerk acute zorg west

Scholing

NAZW verzorgt jaarlijks vele scholingen op het gebied van traumazorg door middel van TOWN, de organisatie van het regionaal traumasymposium en - voor opgeschaalde situaties - via Opleiden, trainen en oefenen (OTO).

THEMA-AVOND | Vasculair trauma

TOWN 19 september 2023


Datum:
19 september 2023
Tijdstip: 18.30 - 21.00 uur
Locatie: Babylon Hotel te Den Haag


Ben je werkzaam in de acute zorg in regio West en wil je worden meegenomen in de wereld van vasculair trauma? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan een nieuwe editie van de TOWN (Trauma Opleiding West Nederland).

Programma:

18.30 – 19.00 uur: Ontvangst
19.00 – 19.10 uur: Welkom door voorzitters Bas Majoor en Anouk Wezel
19.10 – 20.45 uur:

  • Traumatisch vaatletsel: primaire behandeling door de traumachirurg.
  • Diagnostiek en behandeling bij cervicaal vaatletsel.
  • Update 'Guideline on major bleeding following trauma 2023'.
  • Casuïstiek traumatisch vasculair letsel.

20.45 - 21.00 uur: Discussie / casuïstiek vanuit de zaal.
21.00 uur: Afsluiting en borrel

Voor deze bijeenkomst zijn 2 accreditatiepunten toegekend door NVvH/NVT, NOV, NVSHA en NAPA.

Oorlog en Trauma, ver weg en dicht bij huis

Regionaal Traumasymposium


Datum:
dinsdag 10 oktober 2023
Tijdstip: 17.00 - 21.00 uur
Locatie: CORPUS Congres Centrum Oegstgeest


In februari 2022 escaleerde het reeds bestaande conflict tussen Rusland en Oekraïne. Deze oorlog kent vele gevolgen. Tijdens het aankomende regionale traumasymposium staan we vooral stil bij de gevolgen van deze oorlog in relatie tot de traumazorg, die zowel ver weg als dicht bij huis geleverd wordt.

In samenwerking met onze ketenpartners, het Ministerie van Defensie en het Landelijk Coördinatie Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) is er een interessant programma samen-gesteld. Voor de pauze wordt door drie verschillende sprekers aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: De geschiedenis van het conflict tussen Oekraïne en Rusland, de impact van schotverwondingen op het menselijk lichaam, en welke dilemma’s kom je tegen in een veldhospitaal?

Na de pauze worden de gevolgen dichter bij huis zichtbaar. Patiënten met oorlogsletsel worden in Europese ziekenhuizen behandeld, en dus ook in Nederland. Welke processen worden hiervoor in gang gezet? Hierna wordt ingezoomd op de behandeling van een patiënt. Welke verwonding had deze patiënt en waarmee moest naast deze letsels nog meer rekening gehouden worden? Na de bespreking van de fysieke letsels wordt de avond afgesloten met inzichten over de mentale weerbaarheid van zowel de betrokken professionals als de slachtoffers van oorlogen; hoe verwerken we deze gebeurtenissen?

Bekijk het volledige programma hier.

We zien er naar uit u 10 oktober te mogen verwelkomen!

Voor dit symposium zijn 3 accreditatiepunten toegekend door NVvH, NOV, NVSHA, NAPA, NVSHV, NVBMH, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals & Verpleegkundig specialisten Register.